Уншиж байна...
 
ИЗНН Увс аймагт намын гишүүдтэйгээ уулзалт хийлээВИДЕО: Trishna - ХООСОННийслэлийн шилдэг татвар төлөгчдийг шалгарууллааЛ.Оюун-Эрдэнэ: Дунджаар 25.000 өрхөд ипотекийн зээл олгох боломж бүрдлээПрокурор 259 гомдол, хүсэлтийг хянан шийдвэрлэвВИДЕО: ОУ-ын Хятад хэлний уран уншлагын тэмцээнийг Монгол Улсад анх удаагаа зохион байгуулж, ялагчид тодорлооШИНЭ ДУУ: Desant & ThunderZ - Хар бензИЗНН Баянхонгор аймагт намын гишүүдтэйгээ уулзалт хийлээҮнэнд гүйцэгдсэн эрх баригчид үндэсний үйлдвэрүүдээ дампууруулах вийТусгай зориулалтын экскаватораар “S’Outlet” дэлгүүрийн барилгыг нурааж байнаТанилц: Засгийн газрын хуралдаанаас гарсан шийдвэрүүдАвтобусны шинэ 19 буудлыг ашиглалтад орууллаа"Улаанбаатар марафон” олон улсын гүйлтэд 5км-ийн зайд бүртгүүлэгчдийн тоо өсөж байнаЗасгийн газрын хуралдаанаар Бөөрөлжүүтийн цахилгаан станцын төслийг эрчимжүүлэх шийдвэрүүдийг гаргалааН.Ундрах: Үе тэнгийнхний дээрэлхэлтийн улмаас хөнгөн гэмтэл авах, гар утсаа дээрэмдүүлэх тохиолдол цөөнгүй гарч байна
Архинд донтолтын үе шат ахих тусам танин мэдэхүйд өөрчлөлт гарах, ой тогтоолт буурах шинж илэрдэг

АУ-ны доктор Б.Пүрэвжаргал  монголчуудын архины хэрэглээ, архинд донтох эмгэг үүсгэж буй шалтгааны талаар ийн ярьжээ. 

2017 - 2021 оны хооронд таван жилийн хугацаанд судалгаа хийсэн. Монгол хүнд тохиолдоод буй архины цагаан солио эмгэг яагаад үүсээд байна, эрсдэлт хүчин зүйлийг нь тодруулсан. Эцэг эхийн архины нөлөө, биологийн хүчин зүйл болох архи задалдаг ферментийн хэмжээ, цусан дахь амин дэмүүд болох витамин B1, B12 аминд дэм ямар түвшинд байна гэдгийг гаргаж ирсэн. Эдгээр амин дэмүүд нь архинд донтох эмгэгийн эмчилгээтэй холбоотой учраас судлах зайлшгүй шаардлагатай байв. Мөн архины хүндрэл нь уураг тархинд нөлөөлдөг учраас ойгүйдэл буюу оюун ухааны сулрал ямар хэмжээнд байгааг хөндсөн.

Архинд донтолтын үе шат ахих тусам танин мэдэхүйд өөрчлөлт гарах, ой тогтоолт буурах шинж илэрдэг. 

Зөв зохистой хоол хүнсний хэрэглээ монгол хүнд зайлшгүй шаардлагатайг энд онцлох хэрэгтэй. Архи задалдаг ферментийн найрлагад цайр гэх мэт микро элементүүд тодорхой хэмжээгээр оролцдог учраас Монголчуудын хооллолт, эрдэс баялаг ихтэй, баяжуулсан хүнс хэрэглэж байна уу гэдэг нэг асуудал. Ихэнх нь өлөн байхдаа архи уудаг, уухдаа хоол иддэггүй зэрэг нь архинд донтох өвчний хүндрэл, солиоролд орох, архины шалтгаант тэнэгрэл үүсгэх хүчин зүйл болж байгаа гэдэг дүгнэлтэд хүрсэн.

Анхаар! Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд https://atime.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Нийт 0 сэтгэгдэл
Live
Шинэ мэдээ
Их уншсан
ВИДЕО: Trishna - ХООСОН
1 өдрийн өмнө
Atime.mn
© Зохиогчийн эрхийг хуулиар хамгаалсан.
Утас: 8015-4080
Имэйл: [email protected]