Уншиж байна...
 
СҮХБААТАР ДҮҮРГИЙН 2024 ОНЫ ШИЛДЭГ ХҮҮХДҮҮД ТОДОРЛООТӨРИЙН БАНК ТӨРИЙН ӨМЧИТ ТОП ААН-ИЙН НЭГЭЭР ШАЛГАРЛАА"ИМАРТ БИЗНЕС КЛУБ"-т тавтай морилДҮҮРГИЙН УДИРДАХ АЖИЛТНЫ ШУУРХАЙ ХУРАЛ БОЛОВЭнэтхэг улс Хятадыг гүйцэж түрүүлэвСкай Хайпермаркет ХХК ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 стандартыг нэвтрүүлэн баталгаажуулалтын гэрчилгээгээ гардан авлаа‘‘Маргаашийн ой’ төслийг эхлүүлжээБагануурын уурхайд бодлогын дэмжлэг зайлшгүй шаардлагатай байна2024 онд “Эрдэнэс Тавантолгой” ХК нийт 36 удаагийн биржийн арилжаагаар 12.2 сая тонн нүүрс борлуулжээИмарт Баянгол салбарт Гал унтраах тактикийн дадлага, сургууль амжилттай зохион байгуулагдлаа"Тэнгэрийн хүү" дахин тайзнаа...Ж.Хатанбаатарын байгуулсан "Монголын үндэсний допингийн эсрэг байгууллага"-ын бүртгэлийг хүчингүй болгосон улсын байцаагчийн актыг шүүхээс хүчингүй болгожээХууль зүй, дотоод хэргийн сайд О.Алтангэрэл танааБ.Пүрэвдагва СДМЗХ-г удирдаж ажиллана"Панчан"гүй бүрэн хэмжээний энтертаймент шоу тоглолт буюу "Энэ мөч"
Архинд донтолтын үе шат ахих тусам танин мэдэхүйд өөрчлөлт гарах, ой тогтоолт буурах шинж илэрдэг

АУ-ны доктор Б.Пүрэвжаргал  монголчуудын архины хэрэглээ, архинд донтох эмгэг үүсгэж буй шалтгааны талаар ийн ярьжээ. 

2017 - 2021 оны хооронд таван жилийн хугацаанд судалгаа хийсэн. Монгол хүнд тохиолдоод буй архины цагаан солио эмгэг яагаад үүсээд байна, эрсдэлт хүчин зүйлийг нь тодруулсан. Эцэг эхийн архины нөлөө, биологийн хүчин зүйл болох архи задалдаг ферментийн хэмжээ, цусан дахь амин дэмүүд болох витамин B1, B12 аминд дэм ямар түвшинд байна гэдгийг гаргаж ирсэн. Эдгээр амин дэмүүд нь архинд донтох эмгэгийн эмчилгээтэй холбоотой учраас судлах зайлшгүй шаардлагатай байв. Мөн архины хүндрэл нь уураг тархинд нөлөөлдөг учраас ойгүйдэл буюу оюун ухааны сулрал ямар хэмжээнд байгааг хөндсөн.

Архинд донтолтын үе шат ахих тусам танин мэдэхүйд өөрчлөлт гарах, ой тогтоолт буурах шинж илэрдэг. 

Зөв зохистой хоол хүнсний хэрэглээ монгол хүнд зайлшгүй шаардлагатайг энд онцлох хэрэгтэй. Архи задалдаг ферментийн найрлагад цайр гэх мэт микро элементүүд тодорхой хэмжээгээр оролцдог учраас Монголчуудын хооллолт, эрдэс баялаг ихтэй, баяжуулсан хүнс хэрэглэж байна уу гэдэг нэг асуудал. Ихэнх нь өлөн байхдаа архи уудаг, уухдаа хоол иддэггүй зэрэг нь архинд донтох өвчний хүндрэл, солиоролд орох, архины шалтгаант тэнэгрэл үүсгэх хүчин зүйл болж байгаа гэдэг дүгнэлтэд хүрсэн.

Анхаар! Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд https://atime.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Нийт 0 сэтгэгдэл
Live
Шинэ мэдээ
Их уншсан
Atime.mn
© Зохиогчийн эрхийг хуулиар хамгаалсан.
Утас: 8015-4080
Имэйл: atime.mn@gmail.com